Jak být pozitivní?


Ahooj!
Konečně máme čas na blogování, už nám to opravdu chybělo! Znáš to, leden plný pololetních testů, stresíků a únavy. Proto nás napadlo, napsat článek o tom, jak se těchto hrozných stavů zbavit a brát vše v klidu a pozitivně!



Nejjednodušší tip jak být pozitivní je úsměv! Proč se celý den mračit? Užij si každý den s úsměvem po boku tvých přátel a rodiny. Vyndej staré fotky z dětství nebo z cest a udělej si s rodinou či kamarády pěkný večer.


Neseď doma a jdi ven do přírody! Stačí jenom krátká procházka - uvidíš, že čerstvý vzduch a sluníčko ti hned zlepší náladu. Není zrovna pěkné počasí? Zkus něco dobrého upéct! U pečení se odreaguješ a ještě budeš mít radost, že jsi upekla dobrý koláč!


Nezapomeň plánovat. Když budeš mít vše pod kontrolou nebudeš se muset bát, že něco nestihneš, nebo že na něco zapomeneš! 

Zapisuj si hezké zážitky. Vkládej si do deníku také různé vstupenky a fotky. Až  deník otevřeš za pár měsíců, tak ti tvé zápisky vykouzlí úsměv na tváři a najednou si vše připomeneš.


To, že se ti třeba nedařilo v práci nebo ve škole, nemusí hned znamenat, že máš celý den zkažený. Až přijdeš domů, tak si dopřej chvilku pro sebe, pusť si hudbu, přečti si oblíbenou knížku nebo se koukni na nějakou komedii. Je dobré na chvíli ,,vypnout,, a užít si svůj klid. 

Mysli na sebe a nauč se mít se ráda takovou jaká jsi. Všímej si maličkostí, protože i ta nejmenší maličkost je důležitá a cenná!

Doufáme, že jsi načerpala trochu inspirace a od teď už jen úsměv! :)

Anne&Adele

2 komentáře:

  1. Krásný článek! ♥ Četlo se to úplně samo a je v něm tolik pravdy :) Fakt super, holky :)

    Mějte se v lásce,
    Janet S. ( http://janetsonrisa.blogspot.com/ )

    OdpovědětVymazat